Beskrivning
Vi söker webbredaktör till Blekingetidningarnas gemensamma nättidning juni-augusti 2012. Vi finns placerade på BLT:s redaktion och vi publicerar texter och bilder från Blekinges båda tidningar, BLT och Sydöstran, på en gemensam nättidning som heter www.bltsydostran.se

Två webbredaktörer jobbar varannan vecka, antingen från tidig morgon eller eftermiddag/kväll, plus varannan söndag eftermiddag/kväll. Det krävs att du har god journalistisk fingertoppskänsla, och att du är snabb i både tanke och handling. Vår målsättning är att vara först med att publicera nyheter från Blekinge. Konkurrens har vi bland annat från lokalradion. Vi arbetar i Escenic och Newspilot så erfarenhet av dessa program är bra.

Vi skriver även texter själva till nättidningen, så bifoga arbetsprover så att vi får se att du har en god känsla för språket och hur man ska strukturera en webbartikel.

Kvalifikationer

Du ska ha journalistexamen, eller åtminstone pågående utbildning, och helst också ha tidigare erfarenhet av arbete på en lokaltidning eftersom det behövs när man ska värdera nyheterna mot varandra. Erfarenhet av Newspilot och Escenic är bra.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2012-08-26
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2012/42
Kontakt
  • Peter Sigfridsson, redaktionschef bltsydostran.se, 0480-59 215
Facklig företrädare
  • Rolf Jönsson, för SJF-klubben, 0455-77 244
Publicerat 2012-01-25
Sista ansökningsdag 2012-02-10

Tillbaka till lediga jobb